Skip to content

“Baumbergetocht” Race en MTB, Powered by Sjoerd Frielink

Op zondag 2 juli organiseert FTC Wenters haar jaarlijkse wielerspektakel:

de “Baumbergetocht” Powered by Sjoerd Frielink.

Voor zowel de wielrenner als voor de MTB’er worden er weer prachtige tochten georganiseerd. De racetocht gaat weer naar het schitterende Baumberge-gebied, gelegen tussen Coesfeld, Nottuln en Billerbeck. Ook dit jaar zijn er ook weer mooie klimmetjes opgenomen in de route. In de 100 km voeren deze o.a. langs Kloster Gerleve en de Coesfelderberg, in de 130 km zit ook de Daruperberg en het bos naar de Longinusturm. De pauzeplek voor beide afstanden is bij “Gasthof zum Coesfelderberg” Op de langste afstand is er een extra verzorgingsplek. Verder zijn er op de route diverse mogelijkheden om ergens koffie te drinken.

De MTB-er kan naar hartenlust biken in het prachtige buitengebied van Winterswijk. In samenwerking met diverse grondeigenaren is er een mooie route samengesteld.

De route gaat via Brinkheurne en Ratum naar Huppel, waar een pauzeplek is. Van daaruit gaat het verder door Meddo en Henxel. De deels nieuwe route van 40km en 50km voert door diverse bossen, over mooie paadjes en langs, over en zelfs door de diverse beekjes die Winterswijk rijk is.

De starttijd voor de MTB is van 9.00 tot 10.30

De starttijd ( race) is van 08.00 – 10.00 uur ( MTB kan starten tot 10:30). Zoals gebruikelijk zullen de tochten van start gaan vanaf het clubgebouw van de FTC Wenters aan de Huininkmaat. Hier hebben de deelnemers ook de mogelijkheid te douchen, fiets af te spoelen en eventueel op ons terras na te genieten met een hapje en een drankje.
De routes starten bij het clubgebouw van FTC Wenters, adres:
Huininkmaat 3
7101JL Winterswijk

Tel. 0543 531092 [clubgebouw]

Back To Top