Ga naar hoofdinhoud

Beleef de Baumberge bij FTC Wenters

Wil je als recreatieve racefietser ervaren hoe het is om te fietsen in de heuvels zoals die in Limburg of Tecklenburg? FTC Wenters in Winterswijk houdt zondag 1 juli de jaarlijkse Baumbergetocht. Een uitdaging met de nodige hoogtemeters in een prachtige omgeving, niet ver over de grens bij Winterswijk. Beleef de Baumberge, gelegen in het prachtige heuvellandschap tussen Coesfeld, Nottuln en Billerbeck in Duitsland.

De recreatieve fietstocht over de afstanden 100 en 130 kilometer is de parel aan de ‘fietsketting’ van de Winterswijkse fiets- en toerclub, die dit zomerseizoen in een nieuw tenue fietst en het clubgebouw van een facelift voorziet. Er is dit jaar geen afzonderlijke ATB-tocht.

De Baumbergetocht is een instituut op de recreatieve wielerkalender. Een tocht die geliefd is bij racefietsers dankzij het prachtige fietsgebied en het uitdagende parcours. Er moet flink geklommen worden. De renners krijgen, afhankelijk van de gekozen afstand, onder andere Kloster Gerleve, Coesfelderberg, Daruperberg en het bos naar de Longinusturm voor de kiezen. In het verleden was er ook een Baumbergetocht over 200 kilometer en die telde mee voor het Klimmersbrevet van de Nederlandse Toer en Fiets Unie (NTFU).

Pauzeplek
De pauzeplek voor beide afstanden is bij ‘Gasthof zum Coesfelderberg’. Op de langste afstand, de 130 kilometer, is er een extra verzorgingsplek. Verder zijn er op de route diverse mogelijkheden om ergens koffie te drinken.
De starttijd is tussen 8.00 en 10.00 uur, zoals gebruikelijk bij het clubgebouw van FTC Wenters aan de Huininkmaat in Winterswijk. Hier hebben de deelnemers de mogelijkheid zich na afloop te douchen en ze kunnen op het terras nagenieten met een hapje en een drankje.

FTC Wenters Baumberge 2018

Back To Top