Skip to content

BROODJESDIEFSTAL IN HUIZE SNACKWIN !!!

“Ben iets later ff broodjes bijhalen bij de moto markt”. We schrijven 07.45uur op de dag dat de mannen van trainer Vrieskist voor hun grootste beproeving van dit seizoen staan. Het rondje “rondom Wenters” is na 7 jaar weer terug als winteractiviteit bij FCWzo2. Tijdens de laatste, “rondom Wenters”, was organisator Bridgers nog een rookie en eindigde hij de tocht met asfalt-exceem, iets wat gisteren gelukkig bij niemand aan de orde was. Zoals we van FTC-Wenters gewend zijn was de organisatie van de prestigieuze tocht weer tot in de puntjes geregeld, iets wat niet gezegd kon worden van de broodjes die tijdens de welverdiende pauze op de “Winterswijkse berg” genuttigd zouden worden. Lijder Snackwin had de zaterdag voorafgaande aan de prestigieuze tocht 60 broodjes gesmeerd en deze in al zijn goedheid goed opgeborgen in huize van Bree. Nu kent iedereen het fenomeen golddigger wel, maar in het huis van onze lijder loopt een viervoeter rond met de naam Digger, die er een heel andere mening op na houdt. Deze trouwe viervoeter is een kopie van zijn baasje, want als er wat te eten is staan ze altijd vooraan. Zo ook de nacht voorafgaande aan de monstertocht rond Winterswijk. Een niet goed afgesloten tussendeur en de geur van vers gesneden ham zijn voor de trouwe viervoeter hetzelfde als een uitnodiging voor Wok Wamelink. Het fenomeen “All you can eat” werd dan ook in de nacht van zaterdag op zondag perfect tot uitvoering gebracht. 20 Broodjes ham werden snel verorberd en toen lijder Snackwin zondagochtend het warme nest verliet keek hij recht in de ogen van een Labrador met maagklachten. Zelfs in huize van Bree staat er dus een maat op de hoeveelheid eten die een bewoner tot zich kan nemen.

YouTube videos

De aanvangstijd werd door menigeen nog met veel scepsis ontvangen, maar zoals wel vaker dit seizoen blijkt het voor de mannen van trainer Vrieskist moeilijk om het wekkertje op de juiste tijd in te stellen. Een enkeling (Sambalbij, JR en Kibbeling) komt er nog vanaf met een kleine boete van €5. Voor de 2 langslapers gaat het uiteindelijk toch nog weer een duur dagje worden. Driepils Gino en Hertog Jimbo verkozen het warme bedje boven het rondje Wenters. Achteraf gezien had de bevroren Straalpijp deze keuze ook wel willen maken, maar dat terzijde. Naast de eigen bijdrage van €10 voor de hapjes, drankjes en de fietshuur zijn deze langslapers natuurlijk ook weer genoteerd door de aasgieren van de boetepot. Toby en Bram zonder Sixpack hebben uiteraard de boete van €10 genoteerd voor het niet op komen dagen tijdens een groepsactiviteit.
En zo startte een groep van ruim 20 voetballers, onder begeleiding van Brigders, Wallie, Rook en de immer dorstige Marcel M., voor hun tocht der tochten. Daar waar de meesten nog stoere praatjes hadden voorafgaande en tijdens de eerste honderd meter werd het al snel stil in het peloton. Tijdens een potje voetbal kun je je nog wel eens verschuilen, of iemand anders de schuld in de schoenen schuiven, tijdens een rondje mountainbike ben je op jezelf. Net als bij golf en zwemmen ligt ligt het behalen van de prestatie bij de sporter zelf. De tocht “Rondom Wenters” werd zaterdag nog eens nagefietst door de organisatie om te kijken of de route nog begaanbaar was na de zeer zware storm van afgelopen donderdag. Op drie plaatsen moest het parcours verlegd worden en op enkele plekken moest men klúnen. Vooral het inkorten van de route werd door de heren voetballers met luid gejuich ontvangen. Afgesproken was dat op de helft van de route een korte pauze gehouden zou worden op de Winterswijkse berg. Deze pukkel in het Winterswijkse landschap was voor Sambalbij al het begin van het einde. De zelfbenoemde Chris Froome moest onderaan de pukkel al opgeven, terwijl hij in het begin van de tocht de ervaren mountainbiker van FTC-Wenters nog kon uitleggen hoe deze de fiets dienden te hanteren. Al proestend en puffend ploeterde de rest zich tegen de pukkel op en eenmaal bovenaan kon men de 2e uitvaller noteren. Totaal uitgewoond hing Flügelflitser Jobster over het stuur wetende dat hij door het beklimmen van de Winterswijkse berg de rode lantaarn kwijt was aan Sambalbij. De reeds gememoreerde broodjes, te elfder ure nog aangevuld met croissants, vonden gretig aftrek en ook de stukjes fruit, normaliter niet te slijten aan een stel verwende voetballers, werden in een rap tempo verorberd. Het waren juist die extra calorieën die er voor zorgden dat de meesten de resterende kilometers vol konden houden. De tocht werd voorgezet richting het eindpunt en ook de organisatie in de bezemwagen maakte zich op voor een memorabel moment. Voor het eerst in 15jaar!!! fietsen moest er gebruik worden gemaakt van de bezemwagen. Nog nooit hadden de bikkels van WVC-2 zich laten vervoeren door de bezemwagen, maar nu we FCWzo2 zijn moest het arme autootje ineens 2 fietsers herbergen.

Op de thuislocatie van FTC-Wenters werd inmiddels alles in gereedheid gebracht voor de aankomst van onze sportieve helden. Bij het zoeken naar de ronde-missen bleek het alarm nog op scherp te staan waardoor de hele Ligusterlaan opeens klaar wakker was. Vakkundig werd nog geprobeerd om de beller van de alarmcentrale de code te ontfutselen, maar deze liet zich niet vermurwen. Een belletje naar Bridgers bood soelaas en toen de rust in de wijk teruggekeerd was zagen we in de verte een tweetal fietsers aankomen. Één ervan was onmiskenbaar FTC-Wenters lid Wallie, de ander hing levenloos over het stuur en bleek goalgetter Straalpijp te zijn. De spits van trainer Max Vrieskist wilde bij de passage van het Hilgelo nog even pootje baden maar werd door deze inspanning bevangen door de kou. Als een dood vogeltje werd de arme Straalpijp het clubhuis ingedragen en zelfs de Kwakzalver kreeg er het eerste kwartier geen woord uit. Hij werd snel van zijn kleding ontdaan en bij het ontkurken van de eerste gekoelde groene rakkers zag hij het levenslicht pas weer. Inmiddels sloot ook de immer dorstige Marcel M. aan, bang dat hij iets te kort zou komen deze middag. Hij miste zijn maat Wallie en keerde na een tevergeefse zoektocht ijlings terug naar het clubhuis. De andere twee begeleiders, Brigders en Rook, maakten de route af met de rest van de voetballers en na enige tijd konden zij ook aansluiten in het inmiddels goed gevulde clubhuis. De gastheren keken zich de ogen uit : bij binnenkomst leek het of er een stel mislukte zombies het clubhuis betraden, na het zien van een stel gekoelde groene rakkers was het alsof het volksfeest weer in volle hevigheid ontbrandde. Uit de inmiddels ontdooide Straalpijp kwam ook weer geluid en de zelfbenoemde Froome had ook weer praatjes voor tien. Maar ook bij Wenters hebben ze hun eigen praatjesmaker. Het schelle lachen maakte duidelijk dat tuinkabouters Domien ook weer aanwezig was deze dag. Met een groene rakker in zijn hand produceerde hij al kakelend meer decibels als het alarm enkele minuten ervoor. Maar zelf deze tuinkabouter werd stil toen bij de laatste draaiing van de bingo-balletjes duidelijk werd dat Zabba, de man met de domste overtreding ooit, zijn geliefde nummmer 22 weer uit het korfje zag rollen. Onder oorverdovend gejuich werd het balletje verwelkomd alsof het kampioenschap behaald werd. Na een afwezigheid van 1!! week mag Zabba zich gaan opmaken voor corveedienst nummer 8 dit seizoen, een record.

Na deze legendarische bingo was het woord aan Karel Knipoog. In overleg met de begeleiding van FTC-Wenters dienden er nog enkele shirts uitgereikt te worden die onderverdeeld waren in 3 categorieën. De winnaar van het rode shirt, oftewel de rode lantaarn, was tijdens de pauze al bekend. De zelfbenoemde Chris Froome, Sambalbij, moest door een ernstige blessure (teveel praatjes) halverwege de tocht reeds de bezemwagen opzoeken en werd derhalve winnaar van het rode shirt. Het blauwe shirt, de aanmoedigingsprijs, ging toch enigszins onverwacht naar onze grens van dienst. Op het laatste moment toegevoegd aan het peloton haalde Trucker René volledig onverwacht het eindpunt en mag zich daarom met recht een jaar lang winnaar van deze categorie noemen. De meest prestigieuze prijs, in de tour de France beter bekend als de “Maillot Jaune”, is natuurlijk de prijs voor de beste fietser. Tijdens de tocht maakten 2 voetballers een uitstekende indruk, maar door een enorme inzinking na de pauze kon topschutter Straalpijp van de lijst afgevoerd worden.
En ondanks dat hij door zijn Grols(ch)e achtergrond liever een blauw tenue had gewonnen werd Katy Perry deze middag winnaar van het Oranje shirt als beste fietser van de groep.
Uiteraard werden ook tijdens het verdere verblijf in het gezellige clubhuis van FTC-Wenters de nodige kratten pils soldaat gemaakt waarna een ieder zich op tijd kon op gaan maken voor de klassieker Ajax-Feijenooit.
Namens de deelnemers willen we FTC-Wenters, maar vooral Bridgers, Wallie, Rook en de immer dorstige Marcel M. bedanken voor hun inspanningen om ons wederom een ongelooflijk leuke en nuttige teamactiviteit voorste schotelen. En niet alleen de groene rakkers smaakten naar meer maar ook …..
Op naar een volgende keer.

Kusjes en lief zijn, jullie eigen Karel Knipoog😉

Back To Top