Ga naar hoofdinhoud

Eerste klusdag !

De TC (technische Commissie) heeft na de verbouwing zijn eerste klusdag gehouden.
De formatie bestond uit 12 man: Marco van der Veen, Hennie te Brake, Remco Roerdink, Roelof Bartels, Jos van der Werff , Huub van der Linde, Jan Mengers, Theo Ebbers, Theo Breuer, Edwin Boes en een beetje Quido Schippers en Johan Vreeman.

Na de verbouwing van de douches en cv’s konden wij ons als TC gaan voorbereiden op een klusdag die in het voorjaar van dit jaar gehouden moest worden. Wij hebben vooraf verschillende vergaderingen gepland om te zien wat er gedaan moest worden en door wie. Zo is er in de wintermaanden flink op de spinningsfietsen gezweet en hebben de bomen rond het clubgebouw hun losse takken en alle bladeren op ons dak los gelaten. Tja,… en zolang er gespind wordt worden er geen spinningsbikes goed schoongemaakt. Het is in het belang van ons dak dat alle bladeren en takken verwijderd worden, net als de alg en mosgroei. Wordt dat niet gedaan en onderhouden dan zal in de toekomst het totaal gewicht ervoor zorgen dat het dak zal inzakken. De buitengevel kon ook een schoonmaak beurt gebruiken omdat er mosgroei op zat. Deze schoonmaak actie heeft Huub naar zich toegetrokken en heeft zich het zweet in de “onderbokse” gewerkt en vertelde erbij dat hij nog niet wist of hij zondag wel ging fietsen vanwege de vele pijntjes in de armen. Ja Huub nu worden de armspieren ook een keer gebruikt. Tevens had Huub niet eens in de gaten dat zijn regenbroek in zijn laarzen zat en kreeg daardoor waarschijnlijk erg natte voeten. Maar toch …. Huub deed het.

Er waren in het clubgebouw ook nog wat andere klusjes die gedaan moesten worden. Deze klusjes zie je niet zo snel omdat die bv. op zolder zijn gemaakt. Er is ook een nieuwe waterleiding en een ‘electragroep’ t.b.v. een tweede hogedrukspuit, achter het clubgebouw, gemaakt. In de praktijk wilde er wel eens een groep ‘uitknallen’ omdat er tegelijkertijd twee HD’s gebruikt werden. Naast het feit dat dat niet wenselijk was paste het ook niet in de elektrakeuring van ons clubhuis. De wissellijsten met clubshirtjes in de spinningsruimte zijn nu ook bij elkaar gehangen en worden voorzien van nieuwe omlijstingen om een mooiere uniforme uitstraling te verkrijgen.

I.v.m. de verschillende sponsoren, start- en finishvlaggen was het vaak lastig om bij evenementen steeds een plaatsje te zoeken. Nu hebben die vlaggen wel een vaste plaats gekregen. Wel zo makkelijk bij te organiseren evenementen in de toekomst. Tijdens het werk begon het te regenen maar dat konden wij op het dak goed gebruiken. De meeste rotzooi spoelde al mooi weg en het dak kon vooraf lekker inweken. Roelof had van zijn werk een ‘klein’ hoogwerkertje geleend waardoor er niemand meer op het dak hoefde te staan of met lange stokken hoefde te werken.

De sfeer zat er lekker in en om de inwendige mens te ondersteunen kwam Hermien te Brake met belegde bolletjes aan zetten. We hebben de bolletjes opgegeten alsof we twee dagen niet gegeten hadden, zo lekker waren ze. Iedereen wist uiteindelijk wat er gedaan moest worden en heeft dat met veel plezier uitgevoerd. Het clubhuis ziet er van buiten weer prachtig uit en van binnen voldoet het clubhuis weer aan de hoge eisen die gesteld worden aan veiligheid en comfort. Johan Vreeman kwam nog even langs en zag dat alles als een goed geoliede machine verliep en is weer weg gegaan met wat complimenten achterlatend.

Nu ik dit schrijf realiseer ik mij weer wat een fantastische club met gemotiveerde mensen wij hebben. Ik wil dan ook iedereen nog een keer bedanken die hebben meegedaan aan de klusdag van 2015. Aan het eind van dit jaar of begin volgend jaar zal er weer een klusdag gehouden worden en daarbij zoeken wij weer vrijwilligers die willen meewerken aan het behoud van ons mooie clubhuis.

Marco van der Veen
Voorzitter Technische Commissie

Back To Top