Skip to content

FTC Wenters weer van de partij bij Ronde van de Achterhoek

WINTERSWIJK – FTC Wenters is weer van de partij bij de Ronde van de Achterhoek die op 18 augustus wordt gehouden. Dit jaar niet meer met een pauzeplek in het eigen clubgebouw aan de Huininkmaat, maar op verzoek van de organisatie bij Steakhouse Vivaldi in Miste. Die plek past namelijk beter in de route van de toertocht (over 120 en 175 kilometer). Aangezien Vivaldi sponsor is van FTC Wenters voldoen we graag aan dat verzoek. De leden van FTC Wenters kunnen dus opstappen bij Vivaldi.

Een dag voordat de wedstrijdrenners in actie komen, wordt de Ronde van de Achterhoek Toertocht verreden. Voor deelname aan de Ronde van de Achterhoek Toertocht kan gekozen worden tussen twee afstanden (120 kilometer of 175 kilometer), maar net als vorig jaar kunnen de deelnemers starten op zeven verschillende locaties. In Vorden, Doetinchem, Westendorp en Ulft kan gestart worden voor de halve ronde van 120 kilometer en in Ulft, Aalten, Winterswijk, Groenlo, Vorden en Westendorp voor de halve ronde die eveneens 120 kilometer is.

Er kan gestart worden tussen 08:30 uur en 9:30 uur. Finishen kan tot 16:00 uur. Per startplaats zijn er 2 afstanden mogelijk:

1. Halve ronde West (start in Vorden, Doetinchem, Westendorp of Ulft) van 120 kilometer of halve ronde Oost (start in Ulft, Aalten, Winterswijk, Groenlo, Vorden of Westendorp) van 120 kilometer.

2. Hele ronde 175 kilometer

Van elke afstand is een kaartje beschikbaar met de route en calamiteitennummers.

Voor de grote ronde kan gestart worden in Ulft, Aalten, Winterswijk, Groenlo, Vorden en Doetinchem en deze voert de wielrenners door de gemeentes Montferland, Oude IJsselstreek, Aalten, Winterswijk, Oost Gelre, Berkelland, Bronckhorst en Doetinchem.

De oostelijke halve ronde kan gestart worden in Ulft, Aalten, Winterswijk, Groenlo en Vorden en kent als route de locaties Silvolde, Sinderen, Aalten, Winterswijk, Groenlo, Beltrum, Ruurlo, Vorden, Westendorp en Terborg. De westelijke halve ronde start in Vorden, Doetinchem en Ulft en heeft ook een flinke inspanning van de klimmers nodig. De route loopt via Terborg, Westendorp, Vorden, Toldijk, Hengelo, Laag Keppel, Doetinchem, Zeddam (de muur), Beek (Peeskesbult), ’s Heerenberg en Ulft.

Er zijn zeven startplaatsen; Aalten, Winterswijk, Groenlo, Vorden, Doetinchem, Westendorp en Ulft. Dit zijn tevens tussenstoplocaties, waar gratis een bidon bijgevuld kan worden of even een tussenstop te nemen is als rustpauze.

 Ulft: RTC De Wildt, Clubhuis aan Dr. Arienstraat 5, Ulft (hele ronde, halve ronde West & Oost)
Aalten: TWV De Peddelaars, Partycentrum ’t Noorden, Lichtenvoordsestraatweg 44, Aalten (hele ronde & halve ronde Oost)
Winterswijk: FTC Wenters, Steakhouse Vivaldi, Haartweg 2, Winterswijk – Miste (hele ronde & halve ronde Oost)
Groenlo: RTC Groenlo, Sportpark Den Elshof, Elshofweg 1, Groenlo (hele ronde & halve ronde Oost)
Vorden: VRTC Vorden, De Herberg, Dorpsstraat 10a, Vorden (hele ronde, halve ronde Oost & West)
Doetinchem: RTC De Zwaluwen, Clubhuis aan Fabriekstraat 47, Doetinchem (hele ronde & halve ronde West)
Westendorp: Kulturhus de Vos, Halseweg 2, Westendorp, (halve ronde West & Oost)

 

Centrale tussenstoplocatie
De centrale tussenstoplocatie van de toertocht-organisatie is:
Westendorp: Kulturhus de Vos, Halseweg 2, Westendorp

 

Organisatie
De toertocht wordt georganiseerd in samenwerking met De Peddelaars Aalten, FTC Wenters, RTC Groenlo, VRTC Vorden, De Zwaluwen en RTC De Wildt, onder de vlag van de landelijke NTFU.

 

Aanmelden en kosten
Vooraf aanmelden is niet nodig, maar wel mogelijk via de NTFU of via deze link: aanmelden toertocht Ronde van de Achterhoek.

De kosten bedragen 6 euro per deelnemer, NTFU-leden betalen 5 euro.

Back To Top