Skip to content

Gert Jakobs zet de toon voor memorabel weekeinde FTC Wenters

Oud-wielerprof Gert Jakobs zorgde vrijdagavond voor fantastisch entertainment in een vol clubhuis van FTC Wenters en zette daarmee de toon voor een memorabel weekeinde. Behalve Jakobs’ komst ter gelegenheid van het vernieuwde clubhuis en het nieuwe tenue had zondag namelijk de allereerste ploegentijdrit van FTC Wenters plaats, met uiteraard ook weer deelname van onze vrienden van FTC Kotten.

De vernieuwde bar en kantine, een nieuwe en grotere tv dankzij onze sponsoren café-restaurant De Zwaan en Profile Winterswijk, een prachtig nieuw tenue waarin de leden sinds maart de weg mee opgaan, aanleiding genoeg om de sponsoren en Vrienden van FTC Wenters alsmede de leden uit te nodigen voor een avond lachen met Gert Jakobs. ’s Middags was er voor de tenuesponsoren  een fantastisch buffet bij De Zwaan en ’s avonds waren en gratis en hapjes en drankjes voor de aanwezigen, om de nieuwe mijlpalen van FTC Wenters te vieren. Onder leiding van presentator Domien Esselink werd er een inkijkje gegeven over de realiseren van een nieuw tenue (met Walter Wolterink) en de verbouwing van de kantine (met Marco Mengerink). Kasper Burgers vertelde over zijn avonturen bij de Etna Marathon en voorzitter Geert Bruins bedankte alle sponsoren voor hun bijdrage aan de realisatie van het tenue en het clubhuis. Daarna werd Gert Jakobs geïnterviewd en ging het dak er – spreekwoordelijk – af. Kostelijke anekdotes wisselden beschouwingen op het actuele wielernieuws af, het was Gert Jakobs op zijn best. De markante persoonlijkheid had het zelf ook enorm naar zijn en kon héél moeilijk naar huis komen… Het geduld van zijn chauffeur Dick werd danig op de proef gesteld.

Op zondag zoals gezegd de ploegentijdrit, als opvolger van de individuele. Het werd een doorslaand succes, mede dankzij het fantastische fietsweer. Voorzitter Geert Bruins had een prachtig en selectief parcours uitgedacht, over ruim 49 kilometer. De wisselbekers (van beide verenigingen) gingen naar FTC Kotten en de vrouwenploeg van FTC Kotten bedacht de meest originele ploegnaam: Mot in de ploeg. Het enthousiasme over de nieuwe opzet was groot, dus de ploegentijdrit krijgt volgend jaar zeker een vervolg.

Back To Top