Ga naar hoofdinhoud

Klassieke Baumbergtocht bij FTC Wenters én familietocht

Fiets en Toerclub FTC Wenters houdt zondag 3 juli weer de klassieke Baumbergtocht voor racefietsers. Daarnaast is er voor de ‘gewone’ fietsers en het gezin een familietocht.

De tocht voor de racefietsers naar het Duitse heuvelgebied Baumberg, voorbij Coesfeld richting Münster, is een populair fietsgebied waar de klimgeiten veel hoogtemeters kunnen maken. FTC Wenters heeft twee vernieuwde afstanden op het programma staan: 100 en 130 kilometer.

De 100 kilometer gaat over kleine wegen via Oeding, Weseke, Ramsdorf en Hochmoor naar het Baumberggebied. In de buurt van Lette komt de eerste klim in het parcours, in totaal zitten er zes klimmen in deze tocht. Halverwege is er een pauze bij Kloster Gerleve en over kleine wegen gaat het terug via Stockum, Gescher, Südlohn en Ratum naar Winterswijk.

De langere versie over 130 kilometer heeft als de basis de kortere versie. Net voor Kloster Gerleve is er een routesplitsing voor een extra lus, met daarin traditionele klimmen van Hanorup, Darup en de ‘echte’ Baumberg naar Longinusturm. In totaal moeten er twaalf beklimmingen worden getrotseerd, met enkele ruim boven de 10 procent stijging. Naast de pauzeplek bij Kloster Gerleve is er op de lange afstand op een kleine 50 kilometer een extra verzorgingspost waar de deelnemers een drankje en wat te eten krijgen aangeboden.

De racefietsers voor de Baumbergtochten kunnen zondag 3 juli tussen 9 en 11 uur inschrijven en starten bij het clubgebouw van FTC Wenters in het Huininkmaatpark in Winterswijk. De routes zijn volledig uitgepijld.

Daarnaast is er voor een familietocht voor ‘gewone’ fietsers over 45 kilometer. Die tocht gaat via Meddo, Vragender en Lievelde over de zogenaamde Kerkepaden naar Zieuwent, waar bij ‘Het Witte Paard’ een controle/pauzeplaats is. Na de pauze gaat het wederom via de Kerkepaden door Vragender, Meddo en Corle terug naar Winterswijk. De deelnemers kunnen tussen 10 en 11.30 uur inschrijven en starten bij FTC Wenters.

Back To Top
X