Ga naar hoofdinhoud

Mountainbike groep van FTC Wenters Winterswijk in La Reid

Belvilla

Van vrijdag 18 Mei tot en met maandag 21 Mei was een delegatie van de Mountainbike groep van FTC Wenters Winterswijk in La Reid in de Ardennen om eens te ervaren hoe het is om wat hoogtemeters te bedwingen. We zijn op vrijdagmorgen vertrokken en rond 13.00 uur aangekomen. We verbleven met 12 man in een zgn. Belvilla wat vooraf op de foto’s er inderdaad wel als een Belvilla uitzag maar in werkelijkheid toch wat minder kwaliteit had dan verwacht. De bedden waren aanwezig en er was het benodigde sanitair en de tafels en stoelen waren er ook wel en de sfeer die hebben we zelf wel gemaakt.

Vrijdagmiddag met z’n allen een route gefietst waar al geproefd kon worden aan wat hoogtemeters, naderhand boodschappen gedaan inclusief het Kasteelbier voor de “Kasteelheer” en lekker uit eten geweest in een hotel/restaurant vlakbij onze “Belvilla”. En nadat de kettingen en cassettes van de gebroeders Hietkamp ook weer in orde waren gemaakt, zijn we zaterdag  met 2 groepen een route wezen fietsen die daar in de buurt in ruime mate aanwezig zijn. Het prachtige weer zorgde dat de routes extra mooi waren en ook de “verloren zoon” Gert was na een kwartiertje zoeken weer terug. Er was een heuse barbecue bij onze “Belvilla” en daar hebben we dan ook dankbaar gebruik van gemaakt wat uitstekend ging met uiteraard de nodige alcoholische versnaperingen.

De zondag hebben we ingevuld met een rustige tocht naar de start van de Ardenner Trophy die op maandag voor ons op de planning stond. Nadat Edwald op de KTM stand nog even zijn fiets op de rollerbank getest had en Ronald onderweg naar Spa nog even een “brandneteldouche” nam, lekker even een terrasje gepakt. Daarna weer de reis terug naar onze “Belvilla”, waar onderweg nog een wielerwedstrijd  in razende vaart bij ons langs kwam. Een aantal van ons deed nog een extra “trainingsrondje” om de beentjes voor te bereiden op de marathon van maandag, waarbij meteen de startnummers opgehaald werden maar waardoor het rondje wel een stukje langer duurde dan gepland. De rest had de barbecue al aangestoken om de restjes van de zaterdag op te maken.

Op zondagavond dus op tijd naar onze bedjes en op maandag vroeg weer op, om naar de start van de Ardenner Trophy te gaan voor 45, 65 of 95 KM met alleen al op de 45 KM 1400 HM en de 95 KM zelfs 2650 HM. Het was een fantastische tocht met alle aspecten van het mountainbiken er in verwerkt. Lange klimmen, steile afdalingen en beekbeddingen, alles kwam voorbij. Iedereen was moe aan het eind van de dag maar na een douchebeurt was iedereen weer voldoende fit om de thuisreis te aanvaarden en met een stop onderweg bij een Mac Donalds waren we rond 22.30 uur weer in Winterswijk. Al met al een geslaagd weekend met als deelnemers: Arjan D.-Arjan V.-Edwald-Dave-Freek-Gert-Harry-Marko-Mathijn-Wilfred-Ronald en ondergetekende.

Jan Mengers

Klik op de foto’s voor de vergroting.

Back To Top