skip to Main Content

Nieuwe racetochten naar Baumberge, eigen tocht voor ‘gewone’ fietsers bij FTC Wenters

WINTERSWIJK – FTC Wenters houdt 7 juli de jaarlijkse, traditionele Baumbergetocht voor racefietsers. Voor de ‘gewone’ fietsers is er een gescheiden tocht zodat ze niet met snelle racefietsers worden geconfronteerd.

De 110 en 135 km routes hebben een aantal aanpassingen ondergaan, met als doel de tocht nog mooier te maken dan zij in voorgaande jaren al was. De 100 kilometertocht telt 670 hoogtemeters, op de 135 kilometer moeten de deelnemers 1100 hoogtemeters overwinnen.

Voor de wielrenners worden er prachtige, vernieuwde tochten georganiseerd. De racetocht gaat zoals gebruikelijk naar het schitterende Baumberge-gebied, gelegen tussen Coesfeld, Nottuln en Billerbeck in Duitsland. Ook dit jaar zijn er ook weer mooie klimmetjes opgenomen in de route. In de 100 km voeren deze onder andere langs Kloster Gerleve en de Coesfelderberg, in de 130 km zit ook de Daruperberg en het bos naar de Longinusturm.

De pauzeplek voor beide afstanden is bij ‘Gasthof zum Coesfelderberg’. Op de langste afstand is er een extra verzorgingsplek. Verder zijn er op de route diverse mogelijkheden om ergens koffie te drinken.

De racefietsers kunnen starten tussen 8 en 10 uur, bij het clubgebouw van FTC Wenters op de Huininkmaat in Winterswijk. Hier hebben de deelnemers ook de mogelijkheid te douchen, de fiets af te spoelen en op het terras na te genieten met een hapje en een drankje.

De ‘gewone’ fietsers hebben een eigen  route, gescheiden van de racefietsers. Daardoor kunnen ze in alle rust genieten van de mooie plekjes op de 45 kilometer lange route. De deelnemers kunnen bij FTC Wenters starten tussen 10 en 12 uur. De route voert naar het rustige, landelijke grensgebied tussen Winterswijk, Oeding en Gemen. Via de Brinkheurne, Kotten ,Woold en Oeding fietst men richting Gemen, waar vlakbij het kasteel Gemen de controlepost is. Na de controle gaat de tocht verder via allerlei leuke landelijke fietspaden en weggetjes via Burlo, Woold en de Brinkheurne richting Winterswijk.

Back To Top
X