skip to Main Content

Profile Winterswijk MTB-tocht AFGELAST !!

Profile Winterswijk MTB-tocht AFGELAST !!

De Fiets en Toer Club FTC Wenters houdt zondag 3 februari de jaarlijkse Profile Winterswijk MTB-tocht. Het is voor de Winterswijkse fietsclub de afsluitende tocht van het ATB-seizoen. In maart worden de racefietsen weer van stal gehaald, al blijven de ATB-leden uiteraard op de mountainbike actief.

De Profile Winterswijk Tocht gaat via de Winterswijkse buurtschappen Brinkheurne en Kotten naar de pauzeplek camping De Italiaanse Meren. Daarna steken de deelnemers de grens over en vervolgen ze de route aan de Duitse kant van het veen om via het Woold en natuurgebied Bekendelle richting de uitdagende Winterswijkse Berg, oftewel de ATB-route over de voormalige vuilnisbelt, te rijden.

Dankzij de medewerking van landeigenaren en het  Geldersch Landschap en Kastelen gaat de route over nieuwe (bos)paden.

De te rijden afstanden zijn 35, 45 en 55 kilometer. Er kan bij FTC Wenters, op de Huininkmaat 5 in Winterswijk, gestart worden tussen 8.30 en 10.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt 6 euro,  NTFU-leden betalen 5 euro, inclusief verzorging op de pauzeplek én een kop soep na de finish bij het clubgebouw. Daar kan ook de fiets worden afgespoten en kunnen de deelnemers zich douchen en omkleden.

 

Back To Top
X