Ga naar hoofdinhoud

Ronde van de Achterhoek

GENDRINGEN – De Stichting Wielerpromotion Gendringen houdt op zondag 20 augustus de Ronde van de Achterhoek voor elite/beloften van het Nederlandse wielrennen.
Een fantastisch parcours die niet alleen door de top-wielrenners, maar nu ook door toerrijders kan worden verreden. Die laatste groep rijdt een dag eerder.

Daarvoor wordt op zaterdag 19 augustus (voor de toerrijders) op zes plaatsen gestart voor een hele ronde van de Achterhoek over 160 kilometer, een halve ronde over 120 of een kwart ronde over 90 km. De organisatie wordt mede gevormd door zes toertocht-verenigingen, De Peddelaars Aalten, FTC Wenters Winterswijk, RTC Groenlo, VRTC Vorden, RTV de Zwaluwen Doetinchem en RTC de Wildt uit Ulft. Zij zullen gezamenlijk de routes uitzetten.

Gestart kan worden ’s morgens tussen 8.30 en 10.00 uur vanaf de volgende plaatsen: Partycentrum ’t Noorden, Lichtenvoordsestraatweg 44, in Aalten; Clubgebouw FTC Wenters, Huininkmaat 3 in Winterswijk; Sportpark Den Elshof, Oude Winterswijkseweg 37 in Groenlo; Café restaurant De Herberg, Dorpsstraat 10a in Vorden; Clubgebouw RTV de Zwaluwen, Fabriekstraat 47 in Doetinchem en Clubgebouw RTC De Wildt, Zwarte Plein, Dr.Ariensstraat 5 in Ulft.

De gehele route van de Ronde van de Achterhoek meet 160 kilometer en loopt globaal door: Aalten-Haart-Winterswijk-Corle-Vragender-Lichtenvoorde-Lievelde-Groenlo-Beltrum-Ruurlo-Kranenburg-Vorden-Wichmond-Bronkhorst-Steenderen-Drempt-Hoog Keppel-Laag Keppel-Doetinchem-Braamt-Zeddam-Beek-Stokkum-‘s-Heerenberg-Azewijn-Varsselder-Ulft-Silvolde-Sinderen-Lintelo-Aalten.

De rijders die een kortere route willen rijden kunnen tussentijds aftakken vanuit Lievelde (Oost), Ruurlo (Noord), Doetinchem (West) of Silvolde (Zuid) via het centrale routepunt van de organisatie dat ligt bij Kulturhus De Vos in Westendorp, om zo een halve ronde of een kwart ronde te rijden. Bij De Vos is ook een uitgebreid terras als rustpunt aanwezig met een mogelijk hapje en drankje. Ook de zes startpunten op de route kennen ruime mogelijkheden als tussentijdse pauzeplaats.

Het gebruikte startpunt is voor de deelnemer ook het eindpunt, waar ze uiterlijk 16.00 uur dienen te finishen. De kosten voor deelname bedragen 5 euro per deelnemer, leden van de NTFU betalen 4 euro en er wordt gebruik gemaakt van het zogeheten ‘scan and go systeem’.
Er is geen voorinschrijving en onderweg zorgt de organisatie voor een versnapering. Aan het einde van de route zorgt hoofdsponsor Terborgse Wijncentrale voor een alcoholvrij drankje voor de eerste honderd ‘finishers’ per startplaats.

Dit wielersport-evenement wordt gesteund door Achterhoek in Beweging, gemeente Aalten, gemeente Winterswijk, gemeente Oost Gelre, gemeente Berkelland, gemeente Bronckhorst, gemeente Doetinchem, gemeente Montferland, gemeente Oude IJsselstreek, Stichting Achterhoeks Toerisme, diverse regionale sponsors en Achterhoek Nieuws.

RvdA-toertocht-folder-blad1
RvdA-toertocht-folder-blad2

Klik op de bovenstaande afbeeldingen om de vergroting te bekijken.

Back To Top