Skip to content

Saarland 2017; dooie bedoeling maar voor fietsers afwisselend en uitdagend

Saarland dooie bedoeling maar voor fietsers afwisselend en uitdagend

 

Dat er ook in het Duitse Saarland pittige klimmetjes liggen is bij de 23 FTC Wenters-leden aan de Saarlandtrip inmiddels genoegzaam bekend. Steile bultjes in bossen, iets vlakkere en langere op doorgaande wegen, maar ook een prachtig, aflopend fietstraject op een voormalige spoorlijn. De routes van de organisatie hadden van alles in zich, ze waren afwisselend en vooral uitdagend. En voor de ATB’ers onder ons: daar is gebied bij uitstek voor geschikt.
Het was vooral een geslaagde trip, in een prima hotel met de bekende Duitse eigenschappen: goed van eten en drinken. En gastvrij, op die ene, bijna hyperventilerende ober na dan. Het werd hem al gauw te veel, begon te transpireren, en verloor bijna het overzicht. het was ook wel een overgang voor het hotel, van veelal rollatorklanten naar fietsers, die na de tocht het liefst de tafels bij elkaar schuiven om samen een biertje te drinken. Maar verder was het perfect.
De eerste dag, de vrijdag, was het drukkend heet en was de route een experiment: zijn de prachtige bosweggetjes goed begaanbaar of… Ja, de meeste gingen over in zandwegen met stenen. Is op de computer thuis niet te zien. Maar we kwamen wel op prachtige plekken en uiteindelijk was het toch een succesvolle aftrap.
De tweede dag fietsten we de Koninginnerit van zo’n 120 km. Een prachtige route, die voor zware benen zorgde. Waar we ook achter kwamen: het was Pinksteren en het was een dooie bedoeling in de dorpen in Saarland. Bij de ene kroeg geen gebak, bij de andere alleen uit een automaat. Uiteindelijk werd het voor de B-groep een tosti Hawaï, de C-groep wist een beter adres te traceren. ’s Avonds nog naar de Champions League-finale gekeken.
De zondag leek bestendig te beginnen, maar eenmaal onderweg kwam er in de  heuvels mist en begon het te miezeren. Gelukkig knapte het weer later op en werd het wederom een prachtige fietsdag, waarbij een deel de lange en een ander deel de kortere route fietsten. ’s Avonds  was er een uitstekend verzorgde ‘zwaai-barbeque’; het rooster met vlees hing aan kettingen en werd continu over het vuur gezwaaid. Daardoor geen aangebrand vlees! Was super. Met grote potten bier en Schnapps. Fijn!, zou Sylvester zeggen, maar die was er niet bij…
Op maandagmorgen, tweede pinksterdag, reden Marco, Rien, Geert, Gert en Domien met de Profile Winterswijk-bus naar huis, vanwege verplichtingen van Geert en Domien, de rest reed nog een rondje van 37 kilometer, met aan het eind nog een verrassend Onne-toetje. Hetgeen desondanks zeer gewaardeerd werd, want wederom een prachtig rondje. En toen was het ook voor de anderen voorbij en ging het weer richting Winterswijk.

De organisatie – Walter en Onne – werd door iedereen bedankt, want het was het een heerlijk fietsweekend. Mogelijk nog af te sluiten met zeg maar een foto-avond…

Fotoavond wordt nog gepland in de Maand September

 

 

Back To Top