skip to Main Content

Schonewille Tocht over 170 kilometer prachtige ‘afsluiting’ C-groep van raceseizoen

De C-groep van FTC Wenters heeft in navolging van een gecombineerde A- + B-groep een langere afstand gefietst. De 17 renners legden 170 kilometer af op zondag 6 september, als ‘afsluiting’ van het raceseizoen.

Rogier Schonewille en zijn secondanten Marcel Memelink en Frank Thiele hadden een prachtige route door het Duitse grensgebied in elkaar gezet, de Schonewille Tocht. Dus ook met de nodige hoogteverschillen. Het vertrek was ’s ochtends om half acht. 17 deelnemers, verdeeld over 2 groepen, deden mee aan deze mooie tocht. Hoewel het ’s ochtends nog behoorlijk fris was, werd het in de loop van de ochtend prima fietsweer.

Na twee uurtjes fietsen, met enkele klimmetjes achter de rug waaronder de Granat, was er een Kaffee mit Kuchen-pauze in Lavesum, waarna de tocht door een prachtig natuurgebied werd voortgezet richting Dülmen. Bij Mia’s Backhaus in de omgeving van Gescher werd in de tuin van een heerlijke lunch genoten, die voor de meesten bestond uit een Strammer Max. Hierna werd er om Ahaus heengefietst en rond 15.15 uur waren ze weer terug in Winterswijk, waar in het clubhuis een welverdiend biertje op ze stond te wachten. Na een douche werd deze prachtige dag afgesloten met een heerlijk en gezellig etentje bij Spiekerman in Meddo.

Back To Top
X