skip to Main Content

Spiekerman Wentersronde 30 mei 2019

Spiekerman Wentersronde met nieuwe routes en gratis consumptie

Hemelvaartsdag staat voor dauwtrappen. Bij FTC Wenters, de fiets en toerclub op de Huininkmaat in Winterswijk, staat op Hemelvaartsdag traditiegetrouw de Spiekerman Wentersronde centraal. Voor zowel racefietsers als deelnemers op de ‘gewone’ fiets aan de gezinstocht. Donderdag 30 mei kunnen de fietsliefhebbers weer terecht voor afwisselende en uitdagende tochten bij FTC Wenters.

De racefietsers fietsen grotendeels door de Duitse grensstreek; een afwisselend en heuvelachtig landschap met enkele uitdagende klimmetjes. Er kan gekozen worden uit twee afstanden: 90 en 120 kilometer. De routes zijn dit jaar vernieuwd. De deelnemers kunnen starten tussen 8 en 10 uur. Dat kan, voor de NTFU-leden, via scan&go. Die betalen 4 euro, niet-leden NTFU 5 euro.

De gezinstocht over 45 kilometer is ook vernieuwd en dat was ook nodig nadat er vorig jaar te veel dingen niet goed zijn gegaan. FTC Wenters heeft de hand in eigen boezem gestoken en heeft een nieuwe, afwisselende route over zowel harde wegen als zandpaden gemaakt. De deelnemers aan de gezinstocht kunnen vanaf 9.30 uur starten. De kosten voor de deelname aan de gezinstocht zijn verlaagd naar 3 euro per persoon.

Aangezien FTC Wenters wat te vieren heeft – het vernieuwde clubgebouw is zo goed als afgerond – krijgen alle deelnemers aan de Spiekerman Wentersronde na afloop van de tocht een gratis consumptie aangeboden in de kantine. De Winterswijkse fietsclub is trots op de vernieuwde kantine en wil laten zien hoe mooi die is geworden.

Dankzij sponsoring van restaurant De Zwaan kan een broodje ambachtelijke hamburger voor een gereduceerde prijs worden aangeboden.

Back To Top
X