skip to Main Content

Restaurant De Zwaan Grenslandtocht
Zondag 4 november 2018

De Restaurant De Zwaan Grenslandtocht is voor velen echt het moment om de racefiets op te bergen en op de mountainbike of cyclo-crosser te stappen. Het mooie coulisselandschap in haar mooiste herfstkleuren zal ook dit jaar weer het toneel zijn van een fraaie veldtoertocht rondom Winterswijk. In overleg met vele particuliere grondeigenaren heeft FTC Wenters er weer een mooie route van weten te maken.
Tevens hebben wij Kanjers voor Kanjers bereid gevonden om wederom een MTB clinic te verzorgen voor de jeugd. Deelname is gratis en de clinic duurt van 9.00 uur tot 11.30 uur. Er zijn enkele mountainbikes beschikbaar, zie voor meer informatie www.kanjersvoorkanjers.nl

Op zondag 5 november van 08:30 tot 10:00 kan er vanaf de Huininkmaat 1 te Winterswijk gestart worden aan de verschillende routes van 35, 45 en 55 kilometer. De basisroute van 55 kilometer loopt rondom Winterswijk en kan op verschillende plekken worden afgekort.
De route zal via bospaden, zandwegen en technische trails de buurtschappen Henxel, Ratum en Huppel, Vosseveld en zelfs het Woold nog aandoen. Halverwege de tocht is een pauzeplek ingericht bij Camping Wieskamp te Henxel. Hier kunt u genieten van soep, limonade en een versnapering. Clubsponsor Profile Winterswijk zal tevens aanwezig zijn om vakkundig technische service te verlenen bij pech.

Nadat men weer op krachten is gekomen zal men koers zetten richting het Komiezenpad en het befaamde bielzenpad om daar nog even wat melkzuur in de benen te laten ophopen. Na afloop en kan men in het clubgebouw van FTC Wenters napraten onder het genot van een drankje en ambachtelijke erwtensoep terwijl uw fiets staat te drogen nadat u hem heeft kunnen schoonspuiten bij de wasplaats. De tocht zal grotendeels over particulier eigendom gaan waar de organisatie eenmalig voor deze datum toestemming voor heeft gekregen. De organisatie rekent op uw medewerking om deze fantastische tocht ook in de toekomst te kunnen blijven organiseren en deze eenmalige toestemming te respecteren.

Deelname aan deze tocht kost €6,00 (NTFU-leden €5,00) en dit is inclusief een kop soep.

Afstanden: 35, 45, 55 km
Start tussen 8:30-10:00 uur

De routes starten bij het clubgebouw van FTC Wenters, adres:
Huininkmaat 3
7101JL Winterswijk

Back To Top
X