Ga naar hoofdinhoud

Tour de Ruhr FTC Wenters meer dan geslaagd

De Tour de Ruhr heeft de verwachtingen waargemaakt. De enige onzekere factor was het weer en op een regenachtige vrijdagmorgen na konden de zonnebrillen op en de armen in de zonnebrandcrème. Het fraaie weer was de kers op de taart, want het hotel Ruhr Inn en de sfeervolle Altstad van Hattingen bleken een schot in de roos. De door Theo Elsinghorst uitgestippelde routes waren prachtig en… pittig.

Het bijna 30 man sterke FTC Wenters-peloton (bagageman Marco en de les gevende Eric kwamen later) vertrok donderdag per fiets naar Hattingen en omzeilde het drukke Ruhrgebied, door langs Dortmund te fietsen. Een mooie route, waarbij enkele stukjes stad niet waren te omzeilen. Na 124 hete kilometers werd de Ruhr Inn bereikt, waar de eigenaar met een welverdiend koud biertje op de proppen kwam. ’s Avonds werd er gegeten in de ‘Einhorn’ in de binnenstad, die gedomineerd wordt authentieke vakwerkhuisjes.

Op vrijdag werd gelijk de Koninginne-etappe gereden, over 108 kilometer richting Hagen. Theo had de route al gereden en hij overdreef niet: dat was een beste tocht, met bijna 2.000 hoogtemeters. Met onderweg prachtige weggetjes, die regelmatig steil omhoog gingen. Een regenbui ’s morgens zorgde voor een vertraging van drie kwartier en het restaurant onderweg had de nodige tijd nodig om iedereen van spaghetti, Flammkuchen of Kroketten (zonder mosterd…)  te voorzien. Moe maar voldaan waren beide groepen op tijd terug voor de barbecue en wijnproeverij bij het hotel. Een klein groepje zocht daarna nog even de hotelbar op, voor  bier en een paar Kurzen.

Op zaterdag ging de ene groep voor de lange afstand en de andere voor de iets kortere, richting Essen en Wuppertal. Een route door een prachtig en groen gebied, het door veel fietsers nog niet ontdekte fietsparadijs dat de zuidkant van het Ruhrgebied is. En dat op zo’n 100 kilometer van Winterswijk. Wederom een prachtige fietsdag, in de zon. En ’s avonds werd er wederom gegeten in de Altstad, onder aanvoering van gids Kazio met zijn roze paraplu. Die later nog les kreeg van een echte stadsgids, die spontaan een rondleiding verzorgde.

Zondag werd de terugreis aanvaard. Marco was, na donderdag de bagage te hebben gebracht, op zaterdagavond weer gearrveerd. De volgende ochtend werd de bus van Profile Winterswijk gevuld met de vele koffers en een paar racefietsen, want Erik, Anita, Martin en Rien moesten zaterdagavond om uiteenlopende redenen al terug.

De terugreis, over 90 kilometer, verliep voorspoedig. Het clubgebouw van FTC Wenters werd eerder dan gedacht bereikt en na een verkwikkende douche werd de Tour de Ruhr zondagmiddag met een meer dan geslaagde barbecue bij De Zwaan afgesloten, met de partners erbij. Er werd nog even teruggeblikt en de Ruhr Rockers (Kazio en Walter) brachten een muzikale ode aan de meer dan geslaagde fietstrip. Die zeker voor herhaling vatbaar is en aanrader is voor de andere fietsgroepen. Of voor andere verenigingen.

Back To Top