Ga naar hoofdinhoud

B groep: Weekend Schwarzwald

RACE-WEEKEND SCHWARZWALD B-GROEP 9 t/m 12 juni 2016

9 juni was het zover, lang weekend richting Schwarzwald. Deelnemers waren;

Maurice Goossens, Erik Bruggers, Marcel Memelink, Walter Wolterink, Huub vd Linden, Remco Roerdink, Remko Honderslo, Loek Heinne, Piet Nauta, Rob Schurink, Theo Elsinghorst, Andre Betting en Ge Beestman. En allen goed afgetraind, top conditie, en zin in hoogte-meters.

Week ervoor reeds details doorgenomen, zoals vervoer, kamerindeling, routes, etc. etc.

Donderdags om 06.00 uur vertrokken en s’middags om 14.00 uur op de fiets.

Hotel Lawine in Todtnau was ons onderkomen. Aan de voet van de Feldberg, hoogste top in Schwarzwald. Echt een typisch, gezellig, ‘donker’ eiken, Duits onderkomen. Personeel was zeer vriendelijk, Maurice had bij aankomst frau cheffin al een cadeautje overhandigd. Helpt altijd.

Nadat eenieder zijn kamer had betrokken, z’n plunje had (op)geruimd, nog even genieten op het terras in het zonnetje van koffie met gebak. Helaas de verwachte Schwarzwalder Kirsch was er niet.

Vervolgens snel omkleden en om 14.00 uur op de fiets. Konden we meteen aan de bak, de Feldberg op.

Een kilometertje of 6 omhoog. Ieder zijn eigen tempo. Bovenaangekomen even wachten op elkaar en vervolgens afdaling richting Schluchsee. Echter in de afdaling kreeg Andre problemen met zijn achterwiel. Spaak knapte spontaan, slag in het wiel , wilde niet meer rond. En dat in een afdaling. Gelukkig geen val. Maar ja, dan sta je daar. Erik zat achter hem. Voor hen einde tocht. Erik ging terug naar het hotel om zijn auto te halen, helaas geen andere oplossing. De andere vervolgenden hun tocht. Weer een klim in het verschiet, helaas na een kilometer of 6 kwam daar een einde aan. Wegopbreking over een stuk van meer dan 5 km. Nog even kijken of we er langs konden, maar helaas.
Kwam er nog een groep aangefietst. Huub probeerde die jongens in zijn beste Deutsch uit te leggen, dat verder gaan niet mogelijk was. Fietsshirts van hen vermelde ERMELO en ook de nederlandse 3-kleur stond op de mouw gedrukt. Zegt een van hen; ‘geen idee waar die man het over heeft’.

Hilariteit alom.

Tjsa, stuur maar weer omdraaien en berg af. Nog een lusje en vervolgens de Feldberg weer op en weer af aan de andere zijde. Was gewoon een feestje. Hotel voorbij richting Todtnau. Aldaar bij de Italiaan een lekker biertje met z’n allen gedronken op het terras, moest kunnen vonden wij. Ook nog even geproost op Andre en Erik. Hup op de fiets en terug naar het hotel. De biertjes stonden al koud. En dat lekker op het terras in een volop schijnende zon. 60 km gereden deze middag.

Intussen kwamen Andre en Erik ook terug. Achterwiel weer gefikst. Klaar voor dag 2.

s’Avonds lekker gegeten en na de tijd nog even bijgepraat over van alles en nog wat. Moe maar voldaan naar bed.

Vrijdagmorgen, na een uitgebreid ontbijt, weer op de fiets. Vandaag een 110 km tocht.

Als eerste weer de Feldberg op. Via Schluchsee, Titisee, kwamen we in Hinterzarten. Bij de plaatselijke bakker even op het terras genieten van koffie en nu wel, Schwarzwalder torte. En dat was geen klein stukje. Mijn god, eetbord vol gebak.

Vervolgens route opgepakt richting Neustadt, Kirchzarten, Breitnau, Oberreid. Met behoorlijke klimmen en dus ook afdalingen. Zonder dat er nog een eetgelegenheid werd aangedaan gingen we voor we het wisten al weer richting Todtnau. 110 km met het mooiste fietsweer moe maar voldaan weer bij het hotel. En dat zonder valpartijen oid. Het was weer gezellig druk op het terras. En de biertjes vloeiden rijkelijk.
S’Avonds na het eten was de eerste voetbalwedstrijd van het EK. Tv was speciaal voor ons opgesteld in het restaurant. Danke frau cheffin. Buiten de verslaggever op tv hadden we ook een eigen verslaggever anex scheidsrechter, tw. Huub. Met zijn ervaring als scheids uit vroegere tijden, wisten we niet dat er zoveel fout kon gaan in die eerste EK-wedstrijd. Dingen die wij niet zagen, zag Huub wel. Helaas is Huub toendertijd niet verder gekomen dan regio-wedstrijdjes fluiten. Volgens eigen zeggen mocht hij geen grotere wedstrijden fluiten, aangezien hij geen tijd voor vergaderingen had. Jammer.

Maar wij weten nu wel hoe de echte voetbalwereld in elkaar steekt, er ging voor ons een wereld open, dank Huub.

Volgende dag, en we werden er al voor gewaarschuwd, regende het. Werd dus geen fietsen. Ondanks de ‘gezellige’ uitstraling van het hotel werd besloten om de auto’s in te laden en huiswaarts te gaan.

Het moet wel gezegd worden, qua fietsen was het er prachtig. Een aanrader.

En Maurice, bedankt voor al het geregel etc. Was een mooi, verzorgd weekend.
De warme deken van de B.

Back To Top