skip to Main Content

Zondag 3 november Restaurant de Zwaan MTB Grenslandtocht

Zondag 3 november Restaurant de Zwaan MTB Grenslandtocht, genieten van de herfst in Winterswijks buitengebied.

De Restaurant de Zwaan MTB Grenslandtocht van FTC Wenters, op zondag 3 november in Winterswijk, is voor vele fietsliefhebbers hét moment om de racefiets op te bergen en op de mountainbike of gravelbike te stappen.

Het groene Winterswijkse coulisselandschap met de mooie herfstkleuren is ook dit jaar weer het toneel van een fraaie veldtoertocht rondom Winterswijk. In overleg met vele particuliere grondeigenaren heeft FTC Wenters er weer een unieke route van weten te maken, met passages die eenmalig gebruikt mogen worden.

Op zondag 3 november kan er van 08.30 tot 10.00 uur gestart worden vanaf het clubhuis van FTC Wenters op de Huininkmaat in Winterswijk voor de verschillende routes over 35, 50 en 60 kilometer.
De route bereikt via bospaden, zandwegen en technische trails de vele buurtschappen die Winterswijk rijk is. Dit jaar fietsen we zelfs door de Bataafsemolen en over het sportcomplex de Hunenbulten om vervolgens via landgoed Gossink de paden rondom Ratum te bereiken. Het altijd zwaar lopende Bielzenpad zal nog wat extra jus uit de benen persen voordat de oude smokkelroute, het Komiezenpad, wordt bereikt. Halverwege de tocht is een pauzeplek ingericht bij Camping Wieskamp in Henxel.

Ook dit jaar staat onze vaste pauzeplaats ploeg weer klaar om de deelnemers in een warm bad onder te dompelen. Hier kunt u ditmaal genieten van een gesponsorde pannenkoek van echt bakkersmeel van de Bataafsemolen. Mocht de pannenkoek droog uitvallen dan is hij altijd nog weg te spoelen met de aanwezig sportdrank of soep. Clubsponsor Profile Winterswijk zal aanwezig zijn om vakkundig technische service te verlenen bij pech.
Nadat men weer op krachten is gekomen leidt de route richting het westen van Winterswijk om via het Hilgelo en het Rommelgebergte De Winterswijkse bergen te bedwingen. Met enige gepaste aanmoediging van onze zijde zult u met ferme tred boven geraken om via enkele flowy trails verder koers te zetten naar de Bekkendelle. Mensen die nog geen jasje hebben uitgedaan kunnen de koers nog even hard maken langs de oevers van de Boven Slinge.

De deelnemers zijn na afloop van harte welkom in ons clubgebouw voor een kop ambachtelijke erwtensoep (bij de prijs inbegrepen) en een heerlijk Bockbiertje. Laat die herfst maar komen!

De tocht zal grotendeels over particulier eigendom gaan waarvoor de organisatie eenmalig voor deze datum toestemming heeft verkregen. De organisatie rekent op uw medewerking deze toestemming te respecteren zodat we deze fantastische tocht ook in de toekomst kunnen blijven organiseren.

Deelname aan deze tocht kost €6,00 (NTFU-leden €5,00) en dit is inclusief een kop soep en verzorging bij de pauzeplaats. Bij het eindpunt is er een fiets afspuitmogelijkheid en kunt u zich wassen of douchen.

Back To Top
X