Ga naar hoofdinhoud

FTC Wenters heeft een flinke racefiets-afdeling maar ook een heuse ATB-groep, welke winter en zomer actief zijn . In de wintermaanden is een groot deel van de “racefietsende leden” ook op de atb/cyclo actief en traint een groep, afhankelijk van het weer, de hele winter door op de racefiets.
FTC Wenters heeft ongeveer 160 leden. Hiervan zijn er ongeveer 110 toerfietsers en 50 mountainbikers. Lees hieronder meer over de fietsclub.

Waarom fietsen?
Het fietsen is een gevarieerde en gezonde sport door het rijden van korte recreatieve tochten, lange afstandsritten, georganiseerde toertochten en ook de variëteit, het veldrijden (atb-en), stelt een heel nieuwe manier van spiergebruik/fietsen aan de orde. Daarnaast een gevarieerd aanvullend “”Spinning-winterprogramma” in eigen clubgebouw met pittige, op de wielersport gerichte, trainingen, aangevuld met ook prachtige beamerbeelden.
Kortom voor een ieder ruime mogelijkheden op fietsgebied gezond bezig te zijn.

Wat kost dat?
Het lidmaatschap bedraagt €96,75 per jaar.

Donateurs betalen €15,00 per jaar.

Een groot deel van deze contributie wordt besteed aan het clubhuis (onderhoud, vaste lasten/verzekering) en NTFU-bijdragen, alsmede evenementen en allerhande clubactiviteiten.

Lid worden kan vanaf 16 jaar. In 2014 is FTC Wenters met een proef gestart om ook jeugdige fietsers te verwelkomen. Kinderen onder de 16 jaar kunnen met de groepen meefietsen indien de ouder/verzorgen lid is van FTC Wenters en tegelijkertijd meefietst. Daarnaast dient het kind het tempo van de groep goed te kunnen volgen.

Wat krijg ik ervoor?
1x per jaar de TEP, Toer Evenementen Programma, waarin alle toertochten en ATB-tochten van het hele jaar (6000) in heel Nederland vermeld staan. Ook staan er belangrijke buitenlandse fietsevenementen in vermeld, zoals bv. Luik-Bastenaken-Luik. Daarnaast ontvangt elk lid 6x per jaar een officieel orgaan van de NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie), het FietssportMagazine, met de laatste toerfiets- en ATB-wetenswaardigheden, de NTFU-Toerfietskaart, waardoor u korting krijgt bij alle NTFU-tochten.
Het  lidmaatschap van de FTC Wenters betekent o.a. gratis deelname aan de door de FTC Wenters georganiseerde evenementen, kortingsmogelijkheden op bar-consumptiekaart, korting bij aanschaf extra kleding (bestelmogelijkheid 2x per jaar). Aspirant-leden kunnen enkele keren meetrainen/fietsen (helm verplicht!) om de sfeer te proeven en kennis te maken met het fietsen in clubverband bij de FTC Wenters.

Tenue
De leden ontvangen een 5-delig tenue van de FTC Wenters (geen helm), waarvoor zij een borg betalen (eventueel in termijnen) van €150. Na 4 jaar mogen zij het tenue houden. Mocht het lidmaatschap eerder worden beëindigd, dan leveren zij het tenue weer in en krijgen, afhankelijk van de duur van het lidmaatschap, een deel van de borg retour. Elk lid is verplicht te fietsen in het clubtenue (helm verplicht!) tijdens clubtrainingstochten en race/atb-tochten onder auspiciën van de NTFU/KNWU en race/atb-activiteiten van de FTC Wenters.

 

Over de club

De Fiets Toer Club Wenters (NTFU-lid 105070) is opgericht in januari 1982. Deze fietsclub in Winterswijk biedt een gemeenschappelijke basis voor het beoefenen van de fietsport voor toerfietsers en mountainbikers. Door de indeling van de twee disciplines in verschillende groepen naar snelheid is het voor zowel de beginnende als meer ervaren fietser mogelijk in groepsverband de fietssport te bedrijven.

Vanaf 16 jaar kunnen inwoners van Winterswijk en directe omgeving lid worden van deze sociale vereniging.

FTC Wenters heeft leden uit alle geledingen van de samenleving. De drijvende kracht achter de vereniging zijn de leden zelf. Vele leden zetten zich een of meerdere malen per jaar in om evenementen te organiseren of om het clubgebouw te onderhouden.

Het fietsen gebeurt zowel doordeweeks als op de zondagen. Doordeweeks worden er vanaf april tot oktober trainingsritten gehouden welke naargelang het intreden van de duisternis varieren in afstanden en tijd. Op zondagen worden verschillende tochten m.b.v. GPS verreden of worden toertochten, georganiseerd door naburige verenigingen, aangedaan. De mountainbikers zullen daarnaast ook enkele vaste mountainbikeparcours bezoeken. In de periode van oktober tot maart kan er getraind worden op spinningbikes onder begeleiding van een spinningcoach of wordt er bij droog weer met goede verlichting een vast parcours afgelegd over de verharde weg. Rond pinksterren gaan de verschillende fietsgroepen een lang weekend weg naar het buitenland om daar te genieten van een andere fietsomgeving.

FTC Wenters organiseert jaarlijks vier evenementen waar elke fietsliefhebber aan kan deelnemen. Dit betreffen twee toerfietstochten in het voorjaar en zomer alsmede twee mountainbiketochten in de herfst en winter.

Back To Top