Ga naar hoofdinhoud

Grenslandtocht met ‘Old School’ en ‘New School’ in vernieuwde route

WINTERSWIJK – Fiets en Toer Club Wenters in Winterswijk houdt traditiegetrouw op de eerste zondag in november, in dit geval 6 november, weer de jaarlijkse Grenslandtocht voor mountainbikers. Het is een MTB-tocht die ook geschikt is voor gravelbikers.

De altijd goed bezochte ATB-tocht is dit jaar vernieuwd ten opzichte van vorig jaar en wordt een afwisseling van ‘old school’ en ‘new school’. Oftewel een tocht met traditionele stukken en nieuwe routes, door onder meer de buurtschappen Vosseveld, Brinkheurne en Ratum. Zo zit er weer een deel van de Bekendelle en het Kommiezenpad in de route, en maakt de klim op de voormalige vuilnisbelt, De Berg van Winterswijk, sowieso deel uit van de langste route.
De afstanden die gereden kunnen worden zijn zoals gewoonlijk 35, 45 en 55 kilometer.
De organisatie is blij met de weer soepele medewerking van grondeigenaren, zodat er een aantrekkelijke en een uitdagende tocht kan worden voorgeschoteld. Zoals van FTC Wenters bekend is wordt het weer een verrassing wat de deelnemers op de pauzeplek wordt geserveerd aan een versnapering. Het wordt weer iets nieuws, iets anders.

Start en finish zijn bij het clubgebouw van FTC Wenters op de Huininkmaat, waar gestart kan worden tussen 8.30 en 10 uur. Na afloop kunnen deelnemers zich douchen en kan de fiets worden afgespoten. Daarnaast staat er voor de deelnemers een kop soep klaar. NTFU-leden kunnen zich via Fietssport.nl inschrijven voor 5 euro per persoon. Bij de kassa betalen ze 1 euro meer. Niet-NTFU-leden betalen 8 euro. De verzorging onderweg en de soep na afloop zijn bij de prijs inbegrepen.

Back To Top