Ga naar hoofdinhoud

Na gedwongen ‘coronapauze’eindelijk weer toertocht bij FTC Wenters, de Grenslandtocht voor mountainbikers

Na een gedwongen ‘coronapauze’ van twee jaar is er zondag 7 november eindelijk weer een toertocht bij FTC Wenters op de Huininkmaat in Winterswijk. De mountainbikers krijgen dan een verrassende Grenslandtocht voor de wielen.

De Winterswijkse fiets- en toerclub is uitermate verheugd dat er weer tochten gehouden kunnen worden en wil er op een veilige manier (inclusief coronacheck)een speciale Grenslandtocht van maken. Dat betekent vertier bij de pauzeplek, een verrassende versnapering na afloop en een eveneens verrassend parcours.

Kasper Burgers, de ‘parcoursbouwer’ van de Grenslandtocht wil er niet te veel over zeggen, behalve dat De Winterswijkse Berg, oftewel de voormalige vuilnisbelt, weer in het parcours zal zitten. En denieuwe, drukbezochte MTB-route? “Misschien wel”, zegt Burgers met een geheimzinnige glimlach rond de mond. “We gaan onder andere richting ‘t Bonnink, Rommelgebergte, Bekendelle, steengroeve. We hebben weer drie afstanden: 55, 45 en 35 kilometer.”

De pauzeplek is bij Mulder Recycling, één van de sponsoren van FTC Wenters. “Daar wil onze vaste ploeg iets speciaals van maken”, zegt Burgers. “De deelnemers kunnen starten tussen 8.30 en 10.00 uur. We adviseren gezinnen met kinderen tussen 9.30 en 10.00 uur te starten, want dan is het niet meer zo druk op de route en dus veiliger.”

In het clubgebouw van FTC Wenters kunnen de deelnemers na afloop douchen en is er een mogelijkheid de fiets af te spuiten. Ook is er na afloop dus een versnapering. NTFU-leden betalen 5 euro, niet-NTFU-leden 7 euro (prijzen zijn inclusief versnapering).

FTC Wenters is blij dat de Grenslandtocht kan doorgaan en wil dat op een veilige manier doen. Deelnemers krijgen een coronacheck als ze in het clubgebouw willen douchen of gebruik willen maken van het toilet of in de kantine willen zitten. Dat geldt niet voor de deelnemers die buiten blijven of binnen alleen een drankje afhalen.

Back To Top