Skip to content

Baumbergetocht bij FTC Wenters

De Winterswijkse fietsclub FTC Wenters houdt zondag 2 juli weer de klimklassieker de Baumbergetocht, waarbij de deelnemers de nodige hoogtemeters voor de wielen krijgen. De racefietsers kunnen kiezen uit twee afstanden: 100 en 130 kilometer. Noviteit is dat de tocht niet langer wordt uitgepijld, maar alleen via gps is te fietsen. Veruit de meeste racefietsers beschikken tegenwoordig over een fietscomputer op de fiets.

De minder getrainde fietsers zullen voor de 100 kilometer kiezen, die over kleine wegen via Oeding, Weseke, Ramsdorf, Nordvelen, Hochmoor en Coesfeld/Goxel naar het heuvelachtige Baumbergegebied voert. Dicht bij Lette is de eerste klim in het parcours, in totaal moet er zes maal worden geklommen op deze route. De terugweg gaat eveneens over kleine wegen via Stockum, Gescher, Südlohn en Ratum terug naar Winterswijk.

De langere versie, over 130 kilometer, heeft de kortere route als basis, met een extra lus met daarin traditionele klimmen van Hanorup, Darup en de ‘echte’ Baumberg de Longinusturm. In totaal telt de lange afstand twaalf beklimmingen, waarvan enkele ruim boven de 10 procent stijgingspercentage.

Bij Kloster Gerleve is er een goed verzorgde pauzeplek voor alle deelnemers, dus voor zowel die op de 100 als de 130 kilometer. Er kan zondag 2 juli tussen 8.30 uur en 10 uur worden gestart bij het clubgebouw van FTC Wenters in het Huininkmaatpark in Winterswijk. Daar kan worden ingeschreven, maar dat kan ook via voorinschrijving op de site van fietssport.nl. NTFU-leden betalen 5 euro, niet-leden 7 euro.

Back To Top