Ga naar hoofdinhoud

Heropeningstocht na corona

Succesvolle ‘heropeningstocht na corona’ bekroond met broodje hamburger

Zo’n 60 leden van FTC Wenters hebben zondag meegedaan aan de ‘heropeningstocht na corona’, die over een kleine 100 kilometer naar de Baumberge voerde. Ofschoon het een tocht was voor racefietsers, deed er ook een groepje MTB’ers mee! Chapeau!

De tocht was een initiatief van Frits Nijenhuis en Louis Brockötter; enerzijds zodat de leden elkaar weer in de ogen kunnen kijken nu het clubgebouw weer open is en anderzijds als proef om de tocht met alleen gps te rijden. Het was dus geen uitgepijlde tocht, die alleen met een Garmin op het stuur te rijden was.

 

Of de proef een vervolg krijgt tijdens de officiële toertochten van FTC Wenters, valt nog te bezien. Hoewel het aantal fietsers met een fietscomputer talrijk is, heeft nog niet iedere (beginnend) fietser navigatie op het stuur. Ook wordt het uitpijlen op prijs gesteld door deelnemers. En zo zijn er nog meer discussiepunten, waarover het bestuur nog overleg zal voeren met bijvoorbeeld de NTFU. Dat wordt dus nog vervolgd.

Na een applaus op het terras van FTC Wenters voor beide initiatiefnemers gingen de handen zondag ook op elkaar voor Gonnie Lievers van sponsor De Zwaan. Ze meldde zich spontaan aan om de deelnemers op een broodje hamburger te trakteren en kwam ze zondagmiddag hoogstpersoonlijk bakken op het terras. De broodjes vonden gretig aftrek en zo werd de tocht gezellig afgesloten.

Foto’s Riekie te Selle.

Back To Top