Ga naar hoofdinhoud

‘Openingsrit’ FTC Wenters naar de Baumberge

De E-groep heeft voor komende zondag 13 juni een rit uitgezet naar de Baumberge, bedoeld als ‘openingsrit’ na de coronaperiode, die we hopelijk zsm kunnen afsluiten. De bedoeling is dat alle leden hieraan meedoen, zodat we elkaar na een lange periode van afwezigheid (en gesloten clubgebouw) weer ontmoeten. Het is een prachtig initiatief en de tocht is voor zowel de snelle als langzamere fietsers te doen. De afstand is namelijk 95 kilometer. De E-groep zorgt onderweg voor een pauzeplek met versnapering. Er kan gestart worden tussen 8 en 10 uur, dat kunnen de diverse groepen zelf bepalen.
Afgelopen zondag was het clubgebouw weer voor de eerste keer geopend, met een terras ‘op afstand’. Het bestuur hoopt dat die generale zondag een goed vervolg krijgt en dat de diverse groepen meedoen. Bovendien is het een noviteit: de tocht is niet uitgepijld, maar bijgaande link met de gps-route is te downloaden, zodat iedereen de route op bijvoorbeeld de Garmin kan zetten. Tegenwoordig heeft vrijwel iedere fietser zo’n navigatie-apparaat en daarom geldt de tocht ook als een proef. Als mogelijke aanzet tot toekomstige toertochten zonder uitpijlen, want dat scheelt veel werk.
Tot slot: het is natuurlijk een racetocht, maar tòch zou het leuk zijn als ook MTB’ers de tocht zouden fietsen. Laten we het zo zeggen: ze zijn van harte welkom!

Hopelijk tot zondag!

Bestuur FTC Wenters

Download file: 95kmBAUMBERGE13JUNI2021.gpx

Back To Top